Selkirk Rex

 

 

Måske du aldrig har set sådan en kat før - fuld af krøller?

 

Selkirk Rex er en mellestørrelse racekat, den bliver lidt for sjor kaldt for katten i "fåreklæder", netop fordi den er meget krøllet i pelsen. Den fås både i en langhåret og korthåret variant - jeg har kun de langhårede.

 

Racen stammer fra USA - efter en kat ved navn Miss De Pesto som blev fundet på et katteinternet i Montana i 1987. Hun blev adopteret af den første Selkirk Rex opdrætter ved navn Jerry Neumann. Miss De Pesto blev så parret med en af hendes perser-katte. Ud af det kom der 3 killinger med krøllet pels og hermed var racen grundlagt.

 

Selkirk Rex har runde former, et rundt hoved, runde øjne og forholdsvis lave øre. Følehår er også krøllet. Den er kraftig bygget, hvilket man også vil mærke når man løfter den.

 

Personligheden er venlig, rolig, blid og kærlig uden at være anmassende. De er nemme at holde pelsmæssigt - jeg reder hende igennem en gang pr. uge og så kommer hun i bad 2 dage før en udstilling. Når hun skal tørres frotterer man med et håndklæde - ikke føntørrer.

 

Omgang med andre katte og hunde - da vi fik Mercedes var der også 2 hunde i hjemmet, men dem lærte hun hurtigt at omgåes.

 

En dejlig racekat, som jeg absolut vil anbefale til andre.